Altiagroup.com - Tietosuojailmoitus

1. Johdanto

Altia Oyj ja sen tytäryhtiöt (”Altia”) ovat sitoutuneet suojelemaan yksityisyyttäsi ja henkilötietojasi. Altia noudattaa henkilötietojen käsittelyssä henkilötietolakia (523/1999) ja muita soveltuvia säännöksiä. Tämän tietosuojailmoituksen tarkoituksena on kertoa sinulle, miten Altia käsittelee henkilötietojasi sivuston www.altiagroup.com (jäljempänä ”Sivusto”) yhteydessä. Pyydämme sinua lukemaan tämän ilmoituksen huolellisesti ennen Sivuston käyttämistä. Jos et hyväksy ilmoitusta, älä käytä Sivustoa.

2. Kävijäseuranta ja evästeet

Voit vierailla Sivustolla ilmoittamatta henkilötietojasi. Voit kuitenkin vapaaehtoisesti ilmoittaa henkilötietosi Altialle sähköpostitse tai muulla tavalla esimerkiksi raportoidessasi Sivustolla olevasta ongelmasta.

Sivustolla käytetään kävijäseurantaa, jolla kerätään teknistä ja muuta anonyymia tietoa Sivuston käytöstä. Sivustolla käytetään lisäksi evästeitä, jotka ovat tietokoneeseesi asennettavia tekstitiedostoja, ja evästeiden kaltaisia tiedostoja ja tekniikoita, joilla analysoidaan Sivuston käyttöä.  Käytämme näistä yleisnimitystä ”evästeet”. Kävijäseurannan ja evästeiden käytöllä pyrimme parantamaan käyttäjäkokemustasi, Sivuston sisältöä ja Altian sinulle tarjoamia palveluita. Näillä välineillä ei pystytä tunnistamaan Sivuston käyttäjiä, eikä se myöskään ole niiden tarkoitus. Jos vierailet Sivustolla ja selaimesi asetuksissa evästeet sallitaan, Altia katsoo sinun hyväksyvän evästeiden käytön. Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit estää niiden käytön selaimesi asetuksista. Huomaathan, että jos estät evästeiden käytön, et välttämättä voi käyttää tiettyjä Sivuston palveluita.

3. Rekisteriseloste

3.1 Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Altia Oyj
Postiosoite: PL 350, 00101 Helsinki
Katuosoite: Kaapeliaukio 1, 00180 Helsinki
Puhelin: +358 (0)207 013 013
Yhteydenotot: Konserniviestintä

3.2 Rekisterin nimi

Sivustoon www.altiagroup.com liittyvä henkilötietorekisteri.

3.3 Tietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja voidaan kerätä ja käsitellä seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sivuston tarjoaminen, kehittäminen ja hallinta;
  • asiakassuhteiden kehittäminen ja hallinta;
  • Altian, sen yhteistyökumppaneiden ja alihankkijoiden sisäisten ja ulkoisten velvoitteiden hallinta sikäli kuin ne liittyvät Sivustoon; ja
  • tiedon analysoiva haku ja siihen liittyvät toimet, kuten käyttäjäprofilointi edellä mainittuihin tarkoituksiin.

3.4 Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin voidaan kerätä seuraavia tietoja:

  • asiakastiedot, kuten asiakkaan nimi ja yhteystiedot;
  • evästetiedot, jotka liittyvät Sivuston käyttöön;
  • tilastot ja lokitiedot, jotka liittyvät Sivuston käyttöön ja kertovat Sivuston käyttäjien toiminnasta, kuten käyttäjien sijainnista, käyttöajankohdasta ja käyttäjien mieltymyksistä; ja 
  • edellä mainittujen tietojen yhdistelmät käyttäjäprofiileina.

3.5 Säännönmukaiset tietolähteet

Tietoja kerätään seuraavista lähteistä:

  • tiedot, jotka olet antanut käyttäessäsi Sivustoa tai ottaessasi muulla tavoin yhteyttä Altiaan;
  • käyttäjien kiintolevyasemilta saadut evästetiedot;
  • lokitiedot, jotka saadaan seuraamalla Sivustoon liittyvän tietojärjestelmän käyttöä;
  • Altiaan kuuluvat yritykset, sen yhteistyökumppanit ja alihankkijat, jotka liittyvät Sivuston palveluiden tarjoamiseen.

3.6 Säännönmukaiset luovutukset

Tietoja voidaan siirtää Altia-konsernin sisällä sekä luovuttaa Altian yhteistyökumppaneille ja alihankkijoille edellä määriteltyihin käyttötarkoituksiin. Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

3.7 Rekisterin suojauksen periaatteet

Altia pyrkii asianmukaisin toimenpitein suojelemaan henkilötietojasi ottaen huomioon asianomaisten henkilötietojen luonteen. Tällaisia toimenpiteitä ovat tarpeen mukaan palomuurien käyttö, suojattujen palvelintilojen käyttö, salaus, asianmukaisten käyttöoikeuksien hallintajärjestelmien ja -prosessien käyttöönotto, tietojen käsittelijöiden huolellinen valinta ja muut teknisesti ja kaupallisesti kohtuulliset toimenpiteet, joiden avulla henkilötietosi voidaan suojata asianmukaisesti luvattomalta käytöltä tai paljastumiselta. Altia voi myös ottaa tarvittavia varmuuskopioita ja käyttää muita vastaavanlaisia keinoja estääkseen henkilötietojesi tahattoman vahingoittumisen tai tuhoutumisen ja varmistaakseen sen, että Altian palvelut toimivat asianmukaisesti.

3.8 Rekisteröidyn oikeudet

Sinulla on lain sallimissa puitteissa seuraavat henkilötietojesi käsittelyä koskevat oikeudet, joihin voit tarvittaessa vedota:

  • Oikeus tarkastaa tiedot: Sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilötietoja Altialla sinusta on.
  • Oikeus pyytää tietojen korjausta tai poistoa: Sinulla on tarvittaessa oikeus pyytää Altiaa oikaisemaan tai poistamaan sinua koskevat virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai muulla tavoin epätarkat henkilötiedot.
  • Oikeus kieltää tietojen käsittely: Sinulla on oikeus lain sallimissa puitteissa kieltää Altiaa käsittelemästä henkilötietojasi.

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla yhteyttä Altiaan edellä olevan kohdan 3.1 mukaisesti.

3.9 Päivitykset

Altia pyrkii jatkuvasti kehittämään Sivustoa, ja siksi Altia pidättää itselleen oikeuden muuttaa tätä tietosuojailmoitusta. Altia suosittelee, että tarkistat tämän ilmoituksen aika ajoin mahdollisten muutosten varalta.